Senter for idrettsskadeforskning har som formål å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og forebyggende tiltak, med særlig vekt på skader i fotball, håndball og alpint/snowboard.

Ultralydfunn på friske sener øker risikoen for jumper’s knee hos unge toppvolleyballspillere

Derimot anbefaler ikke forskerne bak studien, Håvard Visnes, Agnar Tegnander og Roald Bahr, at ultralydundersøkelser blir en del av et standard screeningprogram hos friske. Dette er hovedresultatene fra en stor studie fra Senter for idrettsskadeforskning, nylig publisert i det anerkjente skandinaviske idrettsmedisin tidsskriftet SJMSS.

Les mer >>

Ny doktorgrad på skulderens senemansjett (rotator cuff)

Fredag 4. april skal lege og stipendiat Kirsten Lundgreen forsvare sin doktorgradsavhandling med tittelen: The role of apoptosis in rotator cuff tendinopathy.

Les mer >>

”Mikrofraktur” og ”mosaikk” teknikk gir begge tilfredsstillende langsiktige resultater etter operasjon for bruskskader i kneet

... men ingen funksjonelle eller radiologiske forskjeller ble påvist ved 10 års oppfølging. Det er budskapet fra et forskerteam fra Senter for idrettsskadeforskning og Akershus Universitetssykehus som nylig fikk publisert resultatene i KSSTA-Journalen (Knee Surgery, Sports Traumatology, Artroskopy).

Les mer >>

Hvorfor skader kvinnelige elitefotballspillere seg?

En ny studie gjennomført ved Senter for idrettsskadeforskning har funnet at en høyere BMI var assosiert med nye skader i underekstremitetene. I tillegg viste det seg at spillere med en tidligere korsbåndskade hadde en betydelig høyere risiko for en ny kneskade på samme side.

Les mer >>

EKSTERNE NYHETER

Lars Engebretsen intervjuet om IOC arbeidet i American Scientific >>

Sulter for å bli best >>

Idrettselever har ofte spiseforstyrrelser >>

Lars Engebretsen månedens forsker i Helse Sør-Øst >>

Sjekker 240 håndballspillere >>