Senter for idrettsskadeforskning har som formål å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og forebyggende tiltak, med særlig vekt på skader i fotball, håndball og alpint/snowboard.

Svenskeprinsen delte ut Den Nordiske Medisinprisen til Bahr og Engebretsen

Professorene Lars Engebretsen og Roald Bahr, ledere for Senter for idrettsskadeforskning, fikk onsdag 27. jan overrakt Den Nordiske Medisinprisen for sin forskning innen idrettsmedisin og fysisk aktivitet.

Les mer >>

Kam-Ming Mok tar doktorgrad på metodiske utfordringer innen bevegelsesanalyse

8. januar vil Kam-Ming Mok ved Senter for idrettsskadeforskning, Norges idrettshøgskole forsvare sin avhandling for graden PhD (philosophiae doctor): Reliability and methodological concerns of vertical drop jumping and sidestep cutting tasks – implications for ACL injury risk screening.

Les mer >>

Stor internasjonal pris til Arnlaug Wangensteen

Senter for idrettsskadeforskning var sterkt representert under den første verdenskongressen i idrettsfysioterapi i Bern. Temaet var "Return to Play".

Les mer >>

Redusert skaderisiko etter innføringen av nye utstyrsregler i World Cup Alpint

En ny studie fra Senter for idrettsskadeforskning, nylig publisert i British Journal of Sports Medicine, har avdekket en redusert skaderisiko blant verdens beste alpinister. Det var hittil ukjent i hvilken grad skadeforekomsten og skademønsteret har endret seg etter at de nye utstyrsreglene ble innført i forkant av 2012/13 sesongen.

Les mer >>

EKSTERNE NYHETER

Lars Engebretsen intervjuet om IOC arbeidet i American Scientific >>

Sulter for å bli best >>

Idrettselever har ofte spiseforstyrrelser >>

Lars Engebretsen månedens forsker i Helse Sør-Øst >>

Sjekker 240 håndballspillere >>